![]() |
Yoğurtlu Şehriye Çorbası
Malzemeler:
.2 yemek kaşığı sıvıyağ.1 tatlı kaşığı kekik.1 çay kaşığı kırmızı pulbiber.4-5 su bardağı tavuk suyu veya su.3/4 su bardağı (1 su bardağından 2 parmak eksik) arpa şehriye.1 su bardağı yoğurt.1 yemek kaşığı un.1 adet yumurta.tuz.üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı + 1 çay kaşığı pulbiber Yapılışı:[*]Yağda kekik ve pulbiberi karıştırarak hafif kavurun.[*]Tavuk suyunu veya suyu ilave edip kaynamaya bırakın.[*]Kaynadıktan sonra şehriyeleri ekleyip yumuşayana kadar pişirin.[*]Bu arada bir orta boy bir kasede yoğurt, yumurta ve unu karıştırın. Kaynayan çorbadan biraz alıp karıştırarak ilave edin ve yoğurtlu karışımın ılınmasını sağlayın. [*]Ilınmış karışımı çorbanın içine ince akıtıp karıştırarak yedirin.[*]Bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ufak bir tavada tereyağını pulbiber ile yakıp üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.