Balkabağı Çorbası |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balkabağı ÇorbasıBalkabağı püresi kremalı ve bol karabiberli haliyle çorbaya farklı ve güzel bir lezzet katıyor Yeni tadları sevenler için denemeye değer Malzemeler: 2 dilim balkabağı (kabuğuyla yaklaşık 1 kg)2 yemek kaşığı zeytinyağı veya mısırözü yağı1 adet soğan1-2 diş sarımsak1 yemek kaşığı dolusu un4 su bardağı tavuk suyu veya kaynamış sıcak su+ yeterince sıcak su1 su bardağı süt veya 1/2 su bardağı krematuz, bol karabiber Yapılışı:[*]Balkabağını soyup ufak küplere doğrayın (Daha sonra mutfak robotunda çekeceğimiz için şekli önemli değil)[*]Soğanı yemeklik doğrayıp yağda biraz kavurun Sarımsaklarıda doğrayıp biraz yağda çevirdikten sonra kabakları ilave edin[*]1-2 dakika sonra tavuk suyunu veya suyu ilave edip kabaklar yumuşayana kadar pişirin[*]Çorbayı mutfak robotuna aktarıp püre yapın Robot çalışırken üst taraftan 1 yemek kaşığı unu ilave edip robotta iyice karışmasını sağlayın[*]Püre haline gelmiş çorbayı tekrar tencereye aktarıp 1 su bardağı süt ve istediğiniz koyuluğa gelecek kadar kaynamış su ilave ederek bir taşım daha kaynayana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin[*]Tuz ve bol karabiber ekledikten sonra servis yapın |
|