![]() |
Balkabağı Çorbası
Balkabağı püresi kremalı ve bol karabiberli haliyle çorbaya farklı ve güzel bir lezzet katıyor. Yeni tadları sevenler için denemeye değer..
Malzemeler: .2 dilim balkabağı (kabuğuyla yaklaşık 1 kg).2 yemek kaşığı zeytinyağı veya mısırözü yağı.1 adet soğan.1-2 diş sarımsak.1 yemek kaşığı dolusu un.4 su bardağı tavuk suyu veya kaynamış sıcak su+ yeterince sıcak su.1 su bardağı süt veya 1/2 su bardağı krema.tuz, bol karabiber Yapılışı:[*]Balkabağını soyup ufak küplere doğrayın. (Daha sonra mutfak robotunda çekeceğimiz için şekli önemli değil)[*]Soğanı yemeklik doğrayıp yağda biraz kavurun. Sarımsaklarıda doğrayıp biraz yağda çevirdikten sonra kabakları ilave edin.[*]1-2 dakika sonra tavuk suyunu veya suyu ilave edip kabaklar yumuşayana kadar pişirin.[*]Çorbayı mutfak robotuna aktarıp püre yapın. Robot çalışırken üst taraftan 1 yemek kaşığı unu ilave edip robotta iyice karışmasını sağlayın.[*]Püre haline gelmiş çorbayı tekrar tencereye aktarıp 1 su bardağı süt ve istediğiniz koyuluğa gelecek kadar kaynamış su ilave ederek bir taşım daha kaynayana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.[*]Tuz ve bol karabiber ekledikten sonra servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.