Düğün Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Düğün ÇorbasıMalzemeler: 250gr kuzu gerdan (kemikli et) 6-7 su bardağı su 1 adet yumurta sarısı 1 limonun suyu 3 çorba kaşığı un 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber 1 silme yemek kaşığı kadar tuzYapılışı:[*]Kemikli eti yıkayıp derin bir tenceredeki suya koyup iyice yumuşayana kadar haşlayın [*]Et parçasını alıp ılındıktan sonra didikleyin ve tekrar et suyunun içine alın [*]Bir kasede yumurta sarısı, limon suyu ve unu, azar azar eklediğiniz sıcak et suyu ile birlikte akıcı bir hal olana kadar karıştırın [*]Kaynayan et suyuna ince akıtarak ve bir yandan karıştırarak ilave edin ve kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin [*]Tuzunu ilave edin [*]Ufak bir tavada sıvıyağda toz biberi hafif yakıp çorbanın üzerine ilave edin Hafif karıştırıp servis yapın
|
|
|
|