![]() |
Düğün Çorbası
Malzemeler:
.250gr. kuzu gerdan (kemikli et).6-7 su bardağı su.1 adet yumurta sarısı.1 limonun suyu.3 çorba kaşığı un.2 yemek kaşığı sıvıyağ.1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber.1 silme yemek kaşığı kadar tuz Yapılışı:[*]Kemikli eti yıkayıp derin bir tenceredeki suya koyup iyice yumuşayana kadar haşlayın.[*]Et parçasını alıp ılındıktan sonra didikleyin ve tekrar et suyunun içine alın.[*]Bir kasede yumurta sarısı, limon suyu ve unu, azar azar eklediğiniz sıcak et suyu ile birlikte akıcı bir hal olana kadar karıştırın.[*]Kaynayan et suyuna ince akıtarak ve bir yandan karıştırarak ilave edin ve kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.[*]Tuzunu ilave edin.[*]Ufak bir tavada sıvıyağda toz biberi hafif yakıp çorbanın üzerine ilave edin. Hafif karıştırıp servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.