Kağıtta Palamut |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kağıtta PalamutMalzemeler: 2 adet palamut veya 4 kişilik siyah etli balık 2 adet soğan 2 limon 5-6 defne yaprağı 3 adet patates 1 tatlı kaşığı kişniş tuz, karabiber zeytinyağı fırına dayanıklı kağıt Yapılışı:[*]Balıkçıda balıkları temizletip fileto haline getirtin veya kendiniz hazırlayın (1 orta boy palamuttan yaklaşık 4 parça) [*]Soğan ve patatesleri halka halka doğrayıp tuz, karabiber, kişniş ve zeytinyağıyla harmanlayın [*]Limonların kabuklarını soyup ince halkalar halinde dilimleyin [*]Yağlı kağıtları bir parça balık girip kapatılacak kadar büyüklükte dikdörtgen parçalara kesin [*]Altına patates dilimleri, üstüne balık, soğan, defne yaprağı ve limon dilimi koyup kağıtları burarak paketleyin [*]170C dereceli fırında patatesler yumuşayana kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirip sıcak servis yapın Not:Kişi başı iki paket servis edilebilir |
|