![]() |
Kağıtta Palamut
Malzemeler:
.2 adet palamut veya 4 kişilik siyah etli balık .2 adet soğan .2 limon .5-6 defne yaprağı .3 adet patates .1 tatlı kaşığı kişniş .tuz, karabiber .zeytinyağı .fırına dayanıklı kağıt Yapılışı:[*]Balıkçıda balıkları temizletip fileto haline getirtin veya kendiniz hazırlayın. (1 orta boy palamuttan yaklaşık 4 parça) [*]Soğan ve patatesleri halka halka doğrayıp tuz, karabiber, kişniş ve zeytinyağıyla harmanlayın. [*]Limonların kabuklarını soyup ince halkalar halinde dilimleyin. [*]Yağlı kağıtları bir parça balık girip kapatılacak kadar büyüklükte dikdörtgen parçalara kesin. [*]Altına patates dilimleri, üstüne balık, soğan, defne yaprağı ve limon dilimi koyup kağıtları burarak paketleyin. [*]170C dereceli fırında patatesler yumuşayana kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirip sıcak servis yapın. Not:Kişi başı iki paket servis edilebilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.