Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dondurma, şeftalili

Şeftalili Dondurma

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftalili Dondurma



Şeftalili Dondurma

2 su bardağı şeker
500 gr Olgun şeftali
3 yumurta akı
2 bardak su


  • Şeftalileriı yıkayıp ayıklayın
  • Bir kaç dilim ayırın ve tavla zarı büyüklüğünde doğrayın
  • Diğer şeftalileri iyice ezip kaşıkla bastırarak tel süzgeçten geçirin
  • (Veya bir robotta suyunu çıkarın)
  • Şeker ile yumurta akını ovup şeftali suyu ve su koyup karıştırın
  • Dilerseniz su yerine kaynatılıp soğutulmuş sütte kullanabilirsiniz
  • Ufak şeftalileride ekleyip karıştırın
  • Bir kaseye boşaltıp buzlukta dondurun Ara sıra karıştırarak buzlaşmasını önlemeye çalışın

    Not: Dondurmacılarda dondurma, profesyonel dondurma makinalarında(soğutucu ve karıştırıcı) devamlı karıştırılarak ve belkide farklı koruyucular ve kıvam vericiler kullanılarak yapılmaktadır Evde yapılan dondurma hiçbir zaman dışarıda yediğiniz gibi olamaz(Nitelik değil ama nicelik açısından) Son yıllarda çıkan minik ev tipi dondurma makinalarında da oldukça başarılı dondurmalar yapılabilmektedir Ufak makinada veya elde, ama en güzeli evinizde ve kendi mutfağınızda ne olduğunu bilerek yarattığınız dondurmaları yemektir Müsaade edin biraz buzlumsu olsun…

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.