Doğaçlama Kek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Doğaçlama KekDün akşam eve geldiğimde,annecik bir kek yapar mısın diye sorunca,evet yaparım cevabını vermiştim ![]() Fakat malzemelerin stoğunu bilmediğimden, nasıl bir kek yapacağımı kestiremedim![]() İlk gözüme çarpanlar, haşhaş,fıstık tozu,file badem,çikolata ve portakal olunca, hemen bu keki doğaçlama hazırladım![]() Görüntüsü, benim bile çok hoşuma gitmişti![]() Sanki katlı kek gibi görünmüştü birden gözüme![]() Bugün için haftalar öncesi planlanan mevlit vardı![]() Özellikle benimde katılabilmem için 19 Mayıs seçilmişti![]() Gördüğünüz kek, bugün mevlite gitti![]() Kek, sevildi,yenildi,tadıldı,tarifl er alındı-verildi ve eve dönüldü paylaşılmya başlanıldı![]() )) ![]() Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya minicik tuz 100 gr tereyağ (yumuşak) 1 çay bardağı kadar sıvıyağ 1 çay bardağı krema + 1/2 çay bardağı süt 1 paket k tozu1 portakalın suyu ve kabuğu 3 yemek kaşığı fıstık tozu 2 yemek kaşığı haşhaş 1 parça bitter rendesi 2,5 su bardağı un ![]() Tepesi için file badem 1 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı süt 2 yemek kaşığı şeker ![]() Hazırlanışı Yumurtalar,şeker,vanilya şekeri 2-3 dk çırpılır ![]() Portakal kabukları,yağ,tuz eklenip çırpılır ![]() Süt,krema,sıvıyağ,portakal suyu eklenip çırpılır ![]() Çikolata rendesi,fıstık tozu,haşhaş eklenip çırpılır ![]() Un ve kbartma tozu eklenip çırpılır ![]() Yağlanmış kek kalıbına dökülüp yaklaşık 45-50 dk pişirilir ![]() Kek ılındıktn sonra servis tabağına alınır ![]() Üzerine benmari usulü çikolata eritilip dökülür ![]() Tepesi 1 yemek kaşığı tereyağla file bademler kavrulur ![]() Süt ve şeker eklenip fokurdamaya başladığında ocağın altı kapatılır ![]() Biraz ılındıktan sonra (sertleşmemesine dikkat ediniz),bademler kekin üzerine serpiştirilir İyice soğuduktan sonra afiyetle yenilir![]()
|
|
|
|