![]() |
Elmalı Kırıntılı Tart |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Kırıntılı Tart2006 yılından bugünkü tarihe kadar baktığımda Krümelkuchen ve Torte tariflerinin hiç olmadığını gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mesela;tartı hazırlarken üzerinin kırıntılarına farklı baharatlar ekleyebilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Krümelkuchen'ın birde vişnelisi vardır ki,tadılmaya değer farklı bir lezzeettir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler 150 gr tereyağ (çiğden) 1 yumurta 3 damla limon esansı veya 1/2 limon suyu minicik tuz 1 paket vanilya 125 gr şeker 3 yemek kaşığı şeker (üzeri için) 1 tatlı kaşığı tarçın (üzeri için) 250 gr un (az gelirse ekleme yapınız) 1 tatlı kaşığı kabartma tozu İçi için koskocaman 2 adet elma (benimkiler çok kocamandılarda ondan) elmalarınız küçükse 3 adet Tepesi için kalem badem veya yaprak badem ![]() Hazırlanışı Un hariç bütün malzeme bir kaba konulup elle yoğrulur ![]() Un ilave edilip ele yapışmayacak bir hamur elde edilir ![]() Pasta kalıbı yağlanır ![]() Hamurdan bir parça üzeri için ayrılır ![]() Kalan büyük hamur kalıbın içine yayılır ![]() Kenerlarına parmaklarınız yardımı ile kenarlıklar yapılır ![]() ![]() Elmaların kabukları soyulup çok ince dilimler halinde dilimlenip hamurun üzerine yayılır ![]() Kalan diğer parçaya tarçın ve 3 yemek kaşığı şeker eklenip tekrar yoğrulmaya devam edilir ![]() Son olarak bu hamuru kırıntı şeklinde elmaların üzerine yayılır ![]() Tepesine bademler serpiştirilip 175 c de yaklaşık 25-30 dk pişirilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|