ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Elmalı Kırıntılı Tart (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=169103)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 01:19 AM

Elmalı Kırıntılı Tart
 



2006 yılından bugünkü tarihe kadar baktığımda Krümelkuchen ve Torte tariflerinin hiç olmadığını gördüm..Halbuki sık sık yapılan bu pastayı neden eklemediğimi anlayamadım..((Almanya'ya ilk gittiğimde tanıştığım pastaların başında Sandkuchen,Krümeltorte,Nusseck en,Schnecken,Berliner olmuştur..Benimde klasiklerim arasına girmeyi başarmışlardır.Diğer pasta ve kurabiye çeşitlerine haksızlık etmek istemiyorum tabiiki..Krümeltorte çok farklı alternatifler kullanılarak da yapılıyor günümüzde..Fakat isimleri değişik oluyor..Zamanım olsa her çeşidini sizlerle paylaşmayı çok isterdim..İş yerindeki arkadaşlarım tadına baktıklarında aynen şöyle söylediler..hımmm nefisssss nefisssssss!!
Mesela;tartı hazırlarken üzerinin kırıntılarına farklı baharatlar ekleyebilirsiniz..Bu seferde o baharatlara yakışacak meyveleri içine eklemeniz gerekecektir..Biliyorsunuz muhakkak,bazı aromaların bazı meyvelerle uyumu pek olmaz..) Benim fikrimi soracak olursanız,klasikten vazgeçmeyiniz...(elma-tarçın)
Krümelkuchen'ın birde vişnelisi vardır ki,tadılmaya değer farklı bir lezzeettir..))İnşallah ilerleyen günlerde hepsini paylaşırım sizlerle..))
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler
150 gr tereyağ (çiğden)
1 yumurta
3 damla limon esansı
veya 1/2 limon suyu
minicik tuz
1 paket vanilya
125 gr şeker
3 yemek kaşığı şeker (üzeri için)
1 tatlı kaşığı tarçın (üzeri için)
250 gr un (az gelirse ekleme yapınız)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
İçi için koskocaman 2 adet elma (benimkiler çok kocamandılarda ondan)
elmalarınız küçükse 3 adet
Tepesi için kalem badem veya yaprak badem
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Hazırlanışı
Un hariç bütün malzeme bir kaba konulup elle yoğrulur.
Un ilave edilip ele yapışmayacak bir hamur elde edilir.
Pasta kalıbı yağlanır.(Kare kalıplar bu tart için ideal olmuştur daima)
Hamurdan bir parça üzeri için ayrılır.
Kalan büyük hamur kalıbın içine yayılır.
Kenerlarına parmaklarınız yardımı ile kenarlıklar yapılır.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Elmaların kabukları soyulup çok ince dilimler halinde dilimlenip hamurun üzerine yayılır.(elmaların çabuk yumuşamaları için)
Kalan diğer parçaya tarçın ve 3 yemek kaşığı şeker eklenip tekrar yoğrulmaya devam edilir.
Son olarak bu hamuru kırıntı şeklinde elmaların üzerine yayılır.
Tepesine bademler serpiştirilip 175 c de yaklaşık 25-30 dk pişirilir.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.