![]() |
Elmalı Kırıntılı Tart
2006 yılından bugünkü tarihe kadar baktığımda Krümelkuchen ve Torte tariflerinin hiç olmadığını gördüm..Halbuki sık sık yapılan bu pastayı neden eklemediğimi anlayamadım..((Almanya'ya ilk gittiğimde tanıştığım pastaların başında Sandkuchen,Krümeltorte,Nusseck en,Schnecken,Berliner olmuştur..Benimde klasiklerim arasına girmeyi başarmışlardır.Diğer pasta ve kurabiye çeşitlerine haksızlık etmek istemiyorum tabiiki..Krümeltorte çok farklı alternatifler kullanılarak da yapılıyor günümüzde..Fakat isimleri değişik oluyor..Zamanım olsa her çeşidini sizlerle paylaşmayı çok isterdim..İş yerindeki arkadaşlarım tadına baktıklarında aynen şöyle söylediler..hımmm nefisssss nefisssssss!! Mesela;tartı hazırlarken üzerinin kırıntılarına farklı baharatlar ekleyebilirsiniz..Bu seferde o baharatlara yakışacak meyveleri içine eklemeniz gerekecektir..Biliyorsunuz muhakkak,bazı aromaların bazı meyvelerle uyumu pek olmaz..) Benim fikrimi soracak olursanız,klasikten vazgeçmeyiniz...(elma-tarçın) Krümelkuchen'ın birde vişnelisi vardır ki,tadılmaya değer farklı bir lezzeettir..))İnşallah ilerleyen günlerde hepsini paylaşırım sizlerle..)) http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler 150 gr tereyağ (çiğden) 1 yumurta 3 damla limon esansı veya 1/2 limon suyu minicik tuz 1 paket vanilya 125 gr şeker 3 yemek kaşığı şeker (üzeri için) 1 tatlı kaşığı tarçın (üzeri için) 250 gr un (az gelirse ekleme yapınız) 1 tatlı kaşığı kabartma tozu İçi için koskocaman 2 adet elma (benimkiler çok kocamandılarda ondan) elmalarınız küçükse 3 adet Tepesi için kalem badem veya yaprak badem http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Hazırlanışı Un hariç bütün malzeme bir kaba konulup elle yoğrulur. Un ilave edilip ele yapışmayacak bir hamur elde edilir. Pasta kalıbı yağlanır.(Kare kalıplar bu tart için ideal olmuştur daima) Hamurdan bir parça üzeri için ayrılır. Kalan büyük hamur kalıbın içine yayılır. Kenerlarına parmaklarınız yardımı ile kenarlıklar yapılır. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Elmaların kabukları soyulup çok ince dilimler halinde dilimlenip hamurun üzerine yayılır.(elmaların çabuk yumuşamaları için) Kalan diğer parçaya tarçın ve 3 yemek kaşığı şeker eklenip tekrar yoğrulmaya devam edilir. Son olarak bu hamuru kırıntı şeklinde elmaların üzerine yayılır. Tepesine bademler serpiştirilip 175 c de yaklaşık 25-30 dk pişirilir. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.