![]() |
Böğürtlenli-Yoğurtlu Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Böğürtlenli-Yoğurtlu PastaPastayı yine misafirlerimizle birlikte yaptık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 yumurta(akı-sarısı ayrılacak) minicik tuz 30 gr yumuşak tereyağ 100 gr şeker 1 paket vanilya şekeri 250 gr yoğurt 250 gr irmik 2 tatlı kaşığı backpulver 200 gr böğürtlen 50 gr fındıklı krokant pudra şekeri ![]() Yumurta akları ve tuz yoğunlaşıncaya kadar çırpılır ![]() Yumurta sarıları,yağ,şeker ve vanilya şekeri 8 dk çırpılır ![]() Yoğurt eklenip çırpılır ![]() irmik ve kabartma tozu karıştılırıp karışıma eklenip çırpılır ![]() ![]() ![]() Karışımın yarısı dökülür ![]() ![]() Hamurun diğer yarısı böğürtlenlerin üzerine dökülür ![]() Kalan 100 gr böğürtlenler üzerine serpiştirilip, krokantlar serpiştirilir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|