![]() |
Böğürtlenli-Yoğurtlu Pasta
Pastayı yine misafirlerimizle birlikte yaptık..Bu pastayı yaparken uzun kek kalıbımın olmadığını farkettim..Nasıl mı?Uzun kek kalıplarım var ama uzunlukları yeterli değildi(normal boyutlarda).Şimdilerde ise onların en az 1,5 katı uzun olanlarından mevcut.Bendeki mevcut kalıpların içersinde belkide vardı ama onları bulundukları yerden oynatmak istedim..))Haliyle bu pastayıda farklı bir kalıpta denediğim için, kitaptaki görüntüyü elde edemediğimiz gibi böğürtlenlerde çoktannn dibe vurmuşlardı bile..))Bir pastayı 2-3 kişi aynı anda yapmaya kalkarsa bu kadarınıda şükretmek gerekir diye düşünüyorum..Pasta pişer pişmez sıcak sıcak yenilip yarısından fazlası anında bitti...Misafirler sıcak pasta yemesini çok seviyorlarmış meğerse..Pastanın tadı çok farklı ve bildiğimiz irmik tatlısının balsızı gibi olmuştu..Bizler çok beğenerek yedik ve 1-2 dilimde iş yerindeki arkadaşlarıma ikram ettiğimde,çok hoşlarına gitti.Denemek isteyenlere rahatlıkla öneririm..AFİYETLER OLSUN!! http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler 2 yumurta(akı-sarısı ayrılacak) minicik tuz 30 gr yumuşak tereyağ 100 gr şeker 1 paket vanilya şekeri 250 gr yoğurt 250 gr irmik 2 tatlı kaşığı backpulver 200 gr böğürtlen 50 gr fındıklı krokant pudra şekeri http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpgHazırlanışı Yumurta akları ve tuz yoğunlaşıncaya kadar çırpılır. Yumurta sarıları,yağ,şeker ve vanilya şekeri 8 dk çırpılır. Yoğurt eklenip çırpılır. irmik ve kabartma tozu karıştılırıp karışıma eklenip çırpılır. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpgUzun dikdörtgen kalıbın içine yağlı kağıt serilir. Karışımın yarısı dökülür.Üzerine 100 gr böğürtlenler serpiştirilir. Hamurun diğer yarısı böğürtlenlerin üzerine dökülür. Kalan 100 gr böğürtlenler üzerine serpiştirilip, krokantlar serpiştirilir.Önceden ısıtılmış (175 c) fırında yaklaşık 50 dk pişirilir.Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirilir. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.