Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kayısılıbuttermilchlipasta

Kayısılı-Buttermilchli-Pasta

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kayısılı-Buttermilchli-Pasta

Pastayı yeni tanıştığım dünya tatlısı, bir mağaza müdürüne ikram etmiştim2 hafta öncesinden söz verip rahatsızlığım dolayısiyle gidemeyince çok üzülmüştümKısmet bu hafta içinmiş)Evden çıkmadan,pastadan 1 dilim kesip fazla pastayı oynatmadan hemen fotoğrafını çektimSonra dilimi yine yerine yerleştirdimGönrüntü ve aroması muhteşemdi,tadı için hiç bir fikrim yok şimdilikPastayı gördüklerinde, hep bir ağızdan aman tanrım söylemeleri çok güzeldi)) Tadını bende çok merak etmedim desem yalan söylemiş olurumSadece kuru kayısıların çok az geldiğini düşündüm300 gr olsaydı sanki daha iyi olacaktı gibi))Şimdilik bu kadar arkadaşlar,şimdi iftara gideceğim ve hazırlanmam gerekiyor))Hepinize mutlu bir hafta diliyorumSevgileriniz hiç eksilmesin!!
Malzemeler
200 gr kuru kayısı
3 yumurta
50 gr oda sıcaklığında tereyağ
100 ml buttermilch
1 limon kabuğu rendesi
100 gr şeker
250 gr un
1 paket droertker vanilyalı puding
3 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı fındık tozu(ince çekilmiş)
minicik tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Hazırlanışı
Un,nişasta,puding,kabartma tozu,karbonat elekten geçirilir
Kuru kayısıların üzerine kaynamış su dökülüp bekletilirHafif şişmeye başladıklarında iyice kurulanıp 4 parçaya ayrılırlar
Buttermilchi Türkiye'de bulmak biraz zor veya imkansız gibi görünüyorBu yüzden siz evde kendi imkanlarınız dahilinde hazırlayabilirsiniz100 ml sütü yoğurtla kestirebilirsinizKefirlede olabilir diye düşünüyorumButtermilch'in tadını kesik süt ve kefire benzetiyorum daimaBendede kalmamıştı ve onun yerine kesik süt kullandımIlık sütü ben kefirle kestirdim ve tadı nefis olmuştuTavsiye edebilirim gönül rahatlığı ile))
Yumurtalar,şeker,yağ,limon kabuğu rendesi iyice çırpılır ve butter milch eklenir
Un'lu,fındık tozu karışım eklenip çırpılır
Son olarak kayısılar eklenip karıştırılır
Yağlanmış pasta kalıbına dökülüp yaklaşık 45-50 dk pişirilir
Ilındıktan sonra dilerseniz üzerine pudraşekeri ile limon suyundan guss yapıp üzerine sürebilirsiniz
Veya benim yaptığım gibi pudra şekeri serpebilirsiniz)
Tepesinede 1-2 adet kayısıyı minicik kurabiye kalıbları ile kesip pastanın üzerine yerleştirebilirsiniz))
AFİYETLER OLSUN!!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com