ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Kayısılı-Buttermilchli-Pasta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=169097)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 01:20 AM

Kayısılı-Buttermilchli-Pasta
 



Pastayı yeni tanıştığım dünya tatlısı, bir mağaza müdürüne ikram etmiştim..2 hafta öncesinden söz verip rahatsızlığım dolayısiyle gidemeyince çok üzülmüştüm.Kısmet bu hafta içinmiş..)Evden çıkmadan,pastadan 1 dilim kesip fazla pastayı oynatmadan hemen fotoğrafını çektim..Sonra dilimi yine yerine yerleştirdim..Gönrüntü ve aroması muhteşemdi,tadı için hiç bir fikrim yok şimdilik..Pastayı gördüklerinde, hep bir ağızdan aman tanrım söylemeleri çok güzeldi..)) Tadını bende çok merak etmedim desem yalan söylemiş olurum..Sadece kuru kayısıların çok az geldiğini düşündüm..300 gr olsaydı sanki daha iyi olacaktı gibi..))Şimdilik bu kadar arkadaşlar,şimdi iftara gideceğim ve hazırlanmam gerekiyor..))Hepinize mutlu bir hafta diliyorum..Sevgileriniz hiç eksilmesin!!
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler
200 gr kuru kayısı
3 yumurta
50 gr oda sıcaklığında tereyağ
100 ml buttermilch
1 limon kabuğu rendesi
100 gr şeker
250 gr un
1 paket dr.oertker vanilyalı puding
3 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı fındık tozu(ince çekilmiş)
minicik tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Hazırlanışı
Un,nişasta,puding,kabartma tozu,karbonat elekten geçirilir.
Kuru kayısıların üzerine kaynamış su dökülüp bekletilir.Hafif şişmeye başladıklarında iyice kurulanıp 4 parçaya ayrılırlar.
Buttermilchi Türkiye'de bulmak biraz zor veya imkansız gibi görünüyor.Bu yüzden siz evde kendi imkanlarınız dahilinde hazırlayabilirsiniz.100 ml sütü yoğurtla kestirebilirsiniz.Kefirlede olabilir diye düşünüyorum.Buttermilch'in tadını kesik süt ve kefire benzetiyorum daima..Bendede kalmamıştı ve onun yerine kesik süt kullandım..Ilık sütü ben kefirle kestirdim ve tadı nefis olmuştu..Tavsiye edebilirim gönül rahatlığı ile..))http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Yumurtalar,şeker,yağ,limon kabuğu rendesi iyice çırpılır ve butter milch eklenir.
Un'lu,fındık tozu karışım eklenip çırpılır.
Son olarak kayısılar eklenip karıştırılır.
Yağlanmış pasta kalıbına dökülüp yaklaşık 45-50 dk pişirilir.
Ilındıktan sonra dilerseniz üzerine pudraşekeri ile limon suyundan guss yapıp üzerine sürebilirsiniz.
Veya benim yaptığım gibi pudra şekeri serpebilirsiniz..)
Tepesinede 1-2 adet kayısıyı minicik kurabiye kalıbları ile kesip pastanın üzerine yerleştirebilirsiniz..))
AFİYETLER OLSUN!!http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.