Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
inciri, kırıntılı, pudingli, reçeli, torasan, turta, vanilyalı

Vanilyalı Pudingli Kırıntılı Turta ve Torasan İnciri Reçeli

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Vanilyalı Pudingli Kırıntılı Turta ve Torasan İnciri Reçeli

İncir reçelini ve diğer reçel çeşitlerini (paylaşmadığım)annecik Trabzon'da hazırlayıp getirmişBugün ben evde olduğumdan reçel paylaşımlarını kavanozlara yapıp hazırladıkMalum,bizim evde yapılanlar eve değilde eşe dosta dağıtılır15 Kğ'lık incir reçelinden bize kalan sadece 1 kgAnnecik ikramı çok seviyor,bende pasta çörek yapıp ikram etmeyiŞu anda yarış halindeyizGörülen o ki,annecik beni geçmiş durumda))Gönül isterdiki sizlerede bu farklı reçelden ikram etmekBenim bu tür reçellerle oldum olası hiç aram yokturBeni ilgilendiren sadece taze meyvelerŞimdiden sizlere güzel bir hafta diliyorum!!

İncir reçeli,sabah kahvaltılarında değilde balıkların üzerlerine tatlı niyetine yenilirFotoğraflarda da görüldüğü gibi, saplarından tutulup ağıza atılıp,sapı dişler yardımı ile kopartılıp doğru mideye indirilirTorasan incirine Trabzon'da çok sık rastlanırÖzelliklede reçel olarak tüketilirBen bulsaydım reçel olmalarına fırsat kalmayacaktıTrabzon'da patlıcan ve torasan olmak üzere 2 çeşit incir vardırPatlıcan denilen incire burada Kavak inciri deniliyorSanırım Karadenizlilerin o bölgede yerleşimleri ağırlıktaGöç esnasında memleketlerini aratmayacak tüm yeşillik ve meyve fidelerini getirip dikmişler bahçelerine))

Krümeltorte tıpkı elmalı-krümeltorte gibi hazırlanıp sadece üst kısmına tarçin yerine 2 yemek kaşığı fındık tozu eklenmiştir

Hazırlanışı
Krümel torte hamuru hazırlanıp 1 parçası ayrılıp diğer kısmı yağlanmış kalıba yerleştirilir
Önceden 2 su bardağı süt ile pişirilip soğutulmuş puding hamurun üzerine yayılır
1 su bardağı vişne pudingin üzerine serpiştirilir
Kalan hamura şeker ve fındık tozu eklenip yoğrulup vişnelerin üzerlerine kırıntı şeklinde yayılır
175 c de yaklaşık 25 dk pişirilir
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirilir

İncir reçeleini yerken üzerine kaymak sürüpde tadabilirsinizBu reçeli herkes aynı kıvamda pişiremezPişirsede 1 hafta sonra hemen şekerlenirAnneciğin yapmış olduğu incir reçeli her zaman konuşulmuşturSanırım kendiside rahmetli halasından pişirme yöntemini öğrenmiştir)

Tartı bir arkadaşıma yapıp götürdümHenüz ılıktı ve keserken muhallebinin donmamış olmasından biraz dağılmalar olduFakat tadına bakanlar görüntüsüne hiç aldırış etmeden birer ikişer dilim tattılarPudingli oluşundan dolayı büyük ilgi gördüğünü belirtmeden geçemeyeceğim

Deneyiniz pişman olmayacaksınız arkadaşlar!!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com