![]() |
Vanilyalı Pudingli Kırıntılı Turta ve Torasan İnciri Reçeli
İncir reçelini ve diğer reçel çeşitlerini (paylaşmadığım)annecik Trabzon'da hazırlayıp getirmiş.Bugün ben evde olduğumdan reçel paylaşımlarını kavanozlara yapıp hazırladık.Malum,bizim evde yapılanlar eve değilde eşe dosta dağıtılır.15 Kğ'lık incir reçelinden bize kalan sadece 1 kg..Annecik ikramı çok seviyor,bende pasta çörek yapıp ikram etmeyi..Şu anda yarış halindeyiz..Görülen o ki,annecik beni geçmiş durumda..))Gönül isterdiki sizlerede bu farklı reçelden ikram etmek..Benim bu tür reçellerle oldum olası hiç aram yoktur..Beni ilgilendiren sadece taze meyveler..Şimdiden sizlere güzel bir hafta diliyorum..!! http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İncir reçeli,sabah kahvaltılarında değilde balıkların üzerlerine tatlı niyetine yenilir..Fotoğraflarda da görüldüğü gibi, saplarından tutulup ağıza atılıp,sapı dişler yardımı ile kopartılıp doğru mideye indirilir..Torasan incirine Trabzon'da çok sık rastlanır..Özelliklede reçel olarak tüketilir..Ben bulsaydım reçel olmalarına fırsat kalmayacaktı..Trabzon'da patlıcan ve torasan olmak üzere 2 çeşit incir vardır..Patlıcan denilen incire burada Kavak inciri deniliyor.Sanırım Karadenizlilerin o bölgede yerleşimleri ağırlıkta..Göç esnasında memleketlerini aratmayacak tüm yeşillik ve meyve fidelerini getirip dikmişler bahçelerine..)) http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Krümeltorte tıpkı elmalı-krümeltorte gibi hazırlanıp sadece üst kısmına tarçin yerine 2 yemek kaşığı fındık tozu eklenmiştir. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Hazırlanışı Krümel torte hamuru hazırlanıp 1 parçası ayrılıp diğer kısmı yağlanmış kalıba yerleştirilir. Önceden 2 su bardağı süt ile pişirilip soğutulmuş puding hamurun üzerine yayılır. 1 su bardağı vişne pudingin üzerine serpiştirilir. Kalan hamura şeker ve fındık tozu eklenip yoğrulup vişnelerin üzerlerine kırıntı şeklinde yayılır. 175 c de yaklaşık 25 dk pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirilir.. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İncir reçeleini yerken üzerine kaymak sürüpde tadabilirsiniz..Bu reçeli herkes aynı kıvamda pişiremez..Pişirsede 1 hafta sonra hemen şekerlenir..Anneciğin yapmış olduğu incir reçeli her zaman konuşulmuştur..Sanırım kendiside rahmetli halasından pişirme yöntemini öğrenmiştir..) http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Tartı bir arkadaşıma yapıp götürdüm..Henüz ılıktı ve keserken muhallebinin donmamış olmasından biraz dağılmalar oldu..Fakat tadına bakanlar görüntüsüne hiç aldırış etmeden birer ikişer dilim tattılar..Pudingli oluşundan dolayı büyük ilgi gördüğünü belirtmeden geçemeyeceğim.. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Deneyiniz pişman olmayacaksınız arkadaşlar!! |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.