Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
doğum, günü, pasta, pastası, tweety

Tweety pasta & doğum günü pastası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tweety pasta & doğum günü pastası

Malzemeler:

Pandispanyası:

4 adet oda ısısında Yumurta ,
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya,
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao

Kreması:

1 paket çikolatalı kremole
Arasına: 1 su bardağı kadar damla çikolata

Üzerine

½ paket çikolatalı sos
1/2 paket kakaolu pasta kreması
1 adet küçük boy gofret disk
Yapılışı: Çukur bir kapta vanilyayı, şekeri ve yumurtaları yoğurt gibi koyulaşıncaya kadar karıştırın Unu,kabartma tozunu,vanilyayı ve kakaoyu beraber eleyerek ilave edin ve hafif karıştırın
Kelepçeli kalıbımızı yağlayıp üzerine karışımı koyun önceden ısıttığımız 180 C fırınımızda pişirin Pandispanyamız piştikten ve soğuduktan sonra iki veya üç eşit parçaya ayırın
Aralarına krema sürerek doğradığımız çilekleri koyun diğer kek parçasını yerleştirip üzerine hazırladığımız kakaolu pasta kremamızı sürelim ve dolapta yaklaşık 15 dakika beklettikten sonra hazırladığımız çikolata sosunu pastamızın tam ortasına kaşıkla dökelim ve spatula ile pastamızın her yerine sürelimPastamızı dolapta biraz dinlendirdikten sonra gofret diskimizi pastamızın tam ortasına yerleştirelim pastanın kenarlarına ben file badem kullandım renkli çikolatalı şekerlerle süsledim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com