![]() |
Tweety pasta & doğum günü pastası
Malzemeler: Pandispanyası: 4 adet oda ısısında Yumurta , 1 su bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya, 1,5 su bardağı un 3 yemek kaşığı kakao Kreması: 1 paket çikolatalı kremole Arasına: 1 su bardağı kadar damla çikolata Üzerine ½ paket çikolatalı sos 1/2 paket kakaolu pasta kreması 1 adet küçük boy gofret disk Yapılışı: Çukur bir kapta vanilyayı, şekeri ve yumurtaları yoğurt gibi koyulaşıncaya kadar karıştırın. Unu,kabartma tozunu,vanilyayı ve kakaoyu beraber eleyerek ilave edin ve hafif karıştırın. Kelepçeli kalıbımızı yağlayıp üzerine karışımı koyun önceden ısıttığımız 180 C fırınımızda pişirin. Pandispanyamız piştikten ve soğuduktan sonra iki veya üç eşit parçaya ayırın. Aralarına krema sürerek doğradığımız çilekleri koyun diğer kek parçasını yerleştirip üzerine hazırladığımız kakaolu pasta kremamızı sürelim ve dolapta yaklaşık 15 dakika beklettikten sonra hazırladığımız çikolata sosunu pastamızın tam ortasına kaşıkla dökelim ve spatula ile pastamızın her yerine sürelim.Pastamızı dolapta biraz dinlendirdikten sonra gofret diskimizi pastamızın tam ortasına yerleştirelim pastanın kenarlarına ben file badem kullandım renkli çikolatalı şekerlerle süsledim. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.