Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kafesli, pilav

Kafesli Pilav

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kafesli Pilav







Malzemeler:
8 kişilik
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ,biraz sıvıyağ
  • üzerini geçecek oranda yaklaşık 2 su bardağı su
  • 4 yaprak milföy hamuru
  • 250 gr kuşbaşı et
  • Tuz, karabiber
Hazırlanması:Tereyağı ve sıvıyağı bir tencereye alın ve yıkayıp süzdüğünüz pirinci üzerine ekleyin Sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun ve suyunu ilave edinpilavımız pişerken ayrı bir tencerede kuşbaşı etlerimizi pişirinpişen etlerimizi pilavın içine ilave edip karıştırınMilföy hamurlarını merdane yardımı ile inceltip bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin Küçük sufle kaplarını yada ısıya dayanıklı kaplarda olabilir yağlayıp şerit halindeki milföyleri boydan boya dışarı taşacak şekilde içlerine yerleştirin

İç harcı 20 dakika sonra ocaktan alıp kaplara paylaştırın Kenarlardaki parçaları kabın üzerine doğru toplayın

Önceden ısıtılmış 180C fırında milföy hamurları kızarana kadar pişirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.