![]() |
Ramazan Yemekleri - Ramazan Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan Yemekleri - Ramazan PilavıYarım kg ![]() 1 adet kuru soğan 1 su bardağı erişte 1 su bardağı nohut 2 su bardağı pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı karabiber 1,5 tatlı kaşığı tuz # Nohut akşamdan ıslatılır, ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır ![]() ![]() # Tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağı konur ![]() ![]() # Üzerine suda bekletilmeden yıkanmış süzülmüş pirinç eklenir, 5 dakika kadar kavrulur ![]() # Daha sonra üzerine nohut, soyuyla birlikte soğanlı et, tuz ve karabiber ilave edilir ![]() ![]() # Kaynama noktasına geldikten sonra ateş kısılır 10 dakika daha pişirilir ![]() ![]() # Süre sonunda pilav geniş dişli bir çatalla pirinçler zedelenmeden karıştırılır ![]() # Servise sunulur ![]() Not: Ramazan pilavının içerdiği erişte nedeniyle uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|