![]() |
Ramazan Yemekleri - Ramazan Pilavı
Yarım kg. dana kuşbaşı
1 adet kuru soğan 1 su bardağı erişte 1 su bardağı nohut 2 su bardağı pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı karabiber 1,5 tatlı kaşığı tuz # Nohut akşamdan ıslatılır, ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır. Etin üzerine ince kıyılmış soğan az tuz ve 5 su bardağı su eklenir, tencerede ya da düdüklü tencerede pişirilir. # Tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağı konur. Isınınca erişte atılır, pembeleşene dek kavrulur. # Üzerine suda bekletilmeden yıkanmış süzülmüş pirinç eklenir, 5 dakika kadar kavrulur. # Daha sonra üzerine nohut, soyuyla birlikte soğanlı et, tuz ve karabiber ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılır. # Kaynama noktasına geldikten sonra ateş kısılır 10 dakika daha pişirilir. Tencere ile kapak arasına kağıt havlu kapatılır, ateş söndürülür, yarım saat dinlendirilir. # Süre sonunda pilav geniş dişli bir çatalla pirinçler zedelenmeden karıştırılır. # Servise sunulur. Not: Ramazan pilavının içerdiği erişte nedeniyle uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir. Sahurda tüketilmesi tavsiye edilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.