Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, porski

Porski Çorbası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Porski Çorbası



_350 grtavuk göğsü ve budu
_1 adet defne yaprağı
_150 grmargarin
_5 çorba kaşığı un
_300 grsüt
_Yeterince tuz,karabiber
_Bir tutam hindistan cevizi rendesi
1 adet yumurta sarısı



Tavuk defne yaprağı ile haşlanır ve süzülerek soğumaya bırakılırMargarin tencereye konur ve eritilerek un ilave edilip miyane yapılır(yani kokusu çıkıncaya kadar kavrulur)Kavrulduktan sonra ateşten alınıp süt ve yumurta sarısı ilave edilirHaşlanan tavuğun suyu ile koyuluğu ayarlanarak kaynatılırTuz,karabiber,hindi stan cevizi ve soğutulup ayıklanan tavuğun etleri doğranarak içine katılır,bir taşım kaynatılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.