![]() |
Porski Çorbası
_350 gr.tavuk göğsü ve budu
_1 adet defne yaprağı _150 gr.margarin _5 çorba kaşığı un _300 gr.süt _Yeterince tuz,karabiber _Bir tutam hindistan cevizi rendesi 1 adet yumurta sarısı Tavuk defne yaprağı ile haşlanır ve süzülerek soğumaya bırakılır.Margarin tencereye konur ve eritilerek un ilave edilip miyane yapılır(yani kokusu çıkıncaya kadar kavrulur).Kavrulduktan sonra ateşten alınıp süt ve yumurta sarısı ilave edilir.Haşlanan tavuğun suyu ile koyuluğu ayarlanarak kaynatılır.Tuz,karabiber,hindi stan cevizi ve soğutulup ayıklanan tavuğun etleri doğranarak içine katılır,bir taşım kaynatılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.