ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Porski Çorbası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=168615)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 02:41 AM

Porski Çorbası
 
_350 gr.tavuk göğsü ve budu
_1 adet defne yaprağı
_150 gr.margarin
_5 çorba kaşığı un
_300 gr.süt
_Yeterince tuz,karabiber
_Bir tutam hindistan cevizi rendesi
1 adet yumurta sarısı



Tavuk defne yaprağı ile haşlanır ve süzülerek soğumaya bırakılır.Margarin tencereye konur ve eritilerek un ilave edilip miyane yapılır(yani kokusu çıkıncaya kadar kavrulur).Kavrulduktan sonra ateşten alınıp süt ve yumurta sarısı ilave edilir.Haşlanan tavuğun suyu ile koyuluğu ayarlanarak kaynatılır.Tuz,karabiber,hindi stan cevizi ve soğutulup ayıklanan tavuğun etleri doğranarak içine katılır,bir taşım kaynatılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.