sultan dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
sultan dolmasıSultan Dolması (Osmaniye) Malzemeler: 10 adet orta boy dolmalık biber Yarım su bardağı tahin 2 su bardağı dövülmüş yer fıstığı 1 su bardağı yeşillik (doğranmış nane maydanoz taze sarımsak) 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı tereyağı Sos için: 1 çay bardağı tahin 2 adet limon suyu Yeteri kadar tuz 5-6 diş sarımsak (dövülmüş) 1 kahve fincanı su Biberleri temizleyin, kaynar suya atın 3 dakika süreyle kaynatın ve süzün Biberleri soğuk suya alın ve tekrar süzün Yer fıstığı ve 1 yemek kaşığı tereyağı ile kavurun Soğuyunca tahin, tuz, 1 limon suyu ve yeşilliği ilave edip, karıştırın Sosun Hazırlanışı: Tahin, tuz, bir limon suyu ve sarımsağa su ekleyip sosu hazırlayın Dolmaları servis ederken üzerine dökün
|
|
|
|