Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, çarşaf

Çarşaf Böreği

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çarşaf Böreği





1 kg un
1 su bardagi süt
1 su bardagi su
1 yas maya
2 yemek kasigi margarin veya yarim su bardagi siviyag
1 tatli kasigi tuz
2 yemek kasigi seker
Icine:Ispanak,böreklik peynir
Üzerleri icin sivi yag

Hazırlanışı:
Bütün malzemeleri karıştırıp yoğurur mayalanması için bekleriz Ispanagi yikayıp,dograrızBir tavada sivi yagda cok ölmeyecek sekilde kavururuz,tuzlaiçine peyniri rendeleriz Mayalanan hamurdan mandalina büyüklügünde bezeler hazirlarız Bezeleri pasta tabagi kadar ac ve üzerlerine bolca sivi yag sürerek yagla15 dakika kadar bekletip ve herbirinin kenarlarindan elle cekistirerek yufka kadar acarız Icine ispanagi ve beyaz peyniri serpistiririzSararak rulo yaparız ve gül seklinde dolarız yada bir büyük tepsinin ortasindan baslayarak tepsi dolana kadar dolarız üzerine yumurta sarisi ve sivi yag karisimi süreriz180-200 derecede pisiririz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.