Çarşaf Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çarşaf Böreği![]() 1 kg un1 su bardagi süt 1 su bardagi su 1 yas maya 2 yemek kasigi margarin veya yarim su bardagi siviyag 1 tatli kasigi tuz 2 yemek kasigi seker Icine:Ispanak,böreklik peynir Üzerleri icin sivi yag Hazırlanışı: Bütün malzemeleri karıştırıp yoğurur mayalanması için bekleriz Ispanagi yikayıp,dograrız Bir tavada sivi yagda cok ölmeyecek sekilde kavururuz,tuzla içine peyniri rendeleriz Mayalanan hamurdan mandalina büyüklügünde bezeler hazirlarız Bezeleri pasta tabagi kadar ac ve üzerlerine bolca sivi yag sürerek yagla 15 dakika kadar bekletip ve herbirinin kenarlarindan elle cekistirerek yufka kadar acarız Icine ispanagi ve beyaz peyniri serpistiririz Sararak rulo yaparız ve gül seklinde dolarız yada bir büyük tepsinin ortasindan baslayarak tepsi dolana kadar dolarız üzerine yumurta sarisi ve sivi yag karisimi süreriz 180-200 derecede pisiririz
|
|
|
|