Saray Kebabı Tarifi ( Osmanlı Mutfağı ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Saray Kebabı Tarifi ( Osmanlı Mutfağı )Saray Kebabı Tarifi ( Osmanlı Mutfağı ) MALZEMELER 200 gr Dana Eti ( Tranç Eti ) Yağsız ve Sinirsiz ( Kuşbaşı ) 100 gr Kültür Mantarı 50 gr Krema 100 gr Tereyağ ½ Orta boy Yarım Baş Soğan Yarım limon Arzu Edilen Miktarda da Tuz ve Karabiber YAPILIŞI 1 – Kültür mantarını,yıkayıp süzdükten sonra 30 dakika limonlu ve tuzlu suda bekletelim ![]() 2 – Beklenen mantarları ortadan dörde bölüp susuz olarak ocağa koyalım,suyunu çekene kadar bekletelim ![]() 3 – Tencerede tereyağını kızdırın,kızan yağa soğan ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun,daha sonra kuşbaşı eti ve mantarı ilave edin suyunu çekene kadar kavurun ![]() 4 – Su ve kremayı ayrı bir kapta karıştırın,daha sonra tencerenin içine dökün,tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra kısık ateşte 1 saat bekletin SARAY KEBABI’mız hazır afiyet olsun
|
|
|
|