ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Saray Kebabı Tarifi ( Osmanlı Mutfağı ) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=168468)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 03:05 AM

Saray Kebabı Tarifi ( Osmanlı Mutfağı )
 
Saray Kebabı Tarifi ( Osmanlı Mutfağı )

MALZEMELER
200 gr Dana Eti ( Tranç Eti ) Yağsız ve Sinirsiz ( Kuşbaşı )
100 gr Kültür Mantarı
50 gr Krema
100 gr Tereyağ
½ Orta boy Yarım Baş Soğan
Yarım limon
Arzu Edilen Miktarda da Tuz ve Karabiber



YAPILIŞI
1 – Kültür mantarını,yıkayıp süzdükten sonra 30 dakika limonlu ve tuzlu suda bekletelim.

2 – Beklenen mantarları ortadan dörde bölüp susuz olarak ocağa koyalım,suyunu çekene
kadar bekletelim.

3 – Tencerede tereyağını kızdırın,kızan yağa soğan ilave ederek pembeleşinceye kadar
kavurun,daha sonra kuşbaşı eti ve mantarı ilave edin suyunu çekene kadar kavurun.

4 – Su ve kremayı ayrı bir kapta karıştırın,daha sonra tencerenin içine dökün,tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra kısık ateşte 1 saat bekletin.SARAY KEBABI’mız hazır afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.