![]() |
Saray Kebabı Tarifi ( Osmanlı Mutfağı )
Saray Kebabı Tarifi ( Osmanlı Mutfağı )
MALZEMELER 200 gr Dana Eti ( Tranç Eti ) Yağsız ve Sinirsiz ( Kuşbaşı ) 100 gr Kültür Mantarı 50 gr Krema 100 gr Tereyağ ½ Orta boy Yarım Baş Soğan Yarım limon Arzu Edilen Miktarda da Tuz ve Karabiber YAPILIŞI 1 – Kültür mantarını,yıkayıp süzdükten sonra 30 dakika limonlu ve tuzlu suda bekletelim. 2 – Beklenen mantarları ortadan dörde bölüp susuz olarak ocağa koyalım,suyunu çekene kadar bekletelim. 3 – Tencerede tereyağını kızdırın,kızan yağa soğan ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun,daha sonra kuşbaşı eti ve mantarı ilave edin suyunu çekene kadar kavurun. 4 – Su ve kremayı ayrı bir kapta karıştırın,daha sonra tencerenin içine dökün,tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra kısık ateşte 1 saat bekletin.SARAY KEBABI’mız hazır afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.