Düğme Tatlısı Tarifi ve Yapılışı |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Düğme Tatlısı Tarifi ve YapılışıDÜĞME TATLISI Malzemeler: 2 sbardağı irmik 1 su bardağı un 2 yumurta 2 çorba kaşığı soyulmuş badem 2 çorba kaşığı vişne reçeli 250 grmargarin vanilya limon kabuğu rendesi 1 fincan soda 1 paket kabartma tozu Şerbeti için: 3 sbaradğı şeker 3 sbardağı su 1/2 limon suyu Yapılışı: Önce şeker ve suyu 10 dakika kaynatın Limon suyunu ilave edin 5 dakika daha kaynatın böylece şerbet hazır olsun Soğumaya bırakın İrmik ve margarini birlikte kavurun(kısık ateşte) Soğuduktan sonra;Un + yumurta + vanilya + limon kabuğu rendesi + soda + kabartma tozu ile bir hamur hazırlayın Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın ve yuvarlayınOrtasını çukurlaştırın Tepsiye dizin 180 derece fırında pişirin Fırından çıkan hamurların üzerine şerbeti gezdirinOrta göbeklerine marmelat ve badem koyup 2-3 saat dinlendirin Afiyet olsun |
|