Düğün Çorbası Tarifi ve Yapılışı |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Düğün Çorbası Tarifi ve YapılışıDÜĞÜN ÇORBASI Malzemeler: 100-150 gr kuşbaşı et 4S Bar su (etsuyu) 2SBar süt 3-4 çor kaşığı un 1 limon 1 yumurta 1 Et-su paket Tuz 2 yemek kaşığı tereyağı Kırmızı biber Yapılışı: Kuşbaşı etler yumuşayıncaya kadar pişirin ve minik doğrayın Etsuyunu, süt ve unu karıştırırak pişirin ve minik doğranmış etleri, etsu (paket) ve tuzu ilave edin, (karıştırarak pişirmeli yoksa topak olur)Piştikten sonra; limon ve yumurta çırparak elde edilen terbiye alıştırarak, sıcak çorbaya ekleyin (Kesilmemesi için yavaş yavaş ve alıştırarak eklenmeli) Üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek süsleyin Afiyet olsun |
|