![]() |
Düğün Çorbası Tarifi ve Yapılışı
DÜĞÜN ÇORBASI Malzemeler: 100-150 gr. kuşbaşı et 4S. Bar. su (etsuyu) 2S.Bar. süt 3-4 çor. kaşığı un 1 limon 1 yumurta 1 Et-su paket Tuz 2 yemek kaşığı tereyağı Kırmızı biber Yapılışı: Kuşbaşı etler yumuşayıncaya kadar pişirin ve minik doğrayın. Etsuyunu, süt ve unu karıştırırak pişirin ve minik doğranmış etleri, etsu (paket) ve tuzu ilave edin, (karıştırarak pişirmeli yoksa topak olur).Piştikten sonra; limon ve yumurta çırparak elde edilen terbiye alıştırarak, sıcak çorbaya ekleyin. (Kesilmemesi için yavaş yavaş ve alıştırarak eklenmeli). Üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek süsleyin. Afiyet olsun.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.