ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Düğün Çorbası Tarifi ve Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=168384)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 03:19 AM

Düğün Çorbası Tarifi ve Yapılışı
 


DÜĞÜN ÇORBASI


Malzemeler:
100-150 gr. kuşbaşı et
4S. Bar. su (etsuyu)
2S.Bar. süt
3-4 çor. kaşığı un
1 limon
1 yumurta
1 Et-su paket
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı biber

Yapılışı:
Kuşbaşı etler yumuşayıncaya kadar pişirin ve minik doğrayın. Etsuyunu, süt ve unu karıştırırak pişirin ve minik doğranmış etleri, etsu (paket) ve tuzu ilave edin, (karıştırarak pişirmeli yoksa topak olur).Piştikten sonra; limon ve yumurta çırparak elde edilen terbiye alıştırarak, sıcak çorbaya ekleyin. (Kesilmemesi için yavaş yavaş ve alıştırarak eklenmeli). Üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek süsleyin. Afiyet olsun..


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.