![]() |
Patates Püresi Tarifi ve Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patates Püresi Tarifi ve YapılışıEt yemeklerinin yanına garnitür ve perhiz yemeği olarak kullanılabilir MALZEMELER: 6-7 patates 1 kaşık yağ 1 bardak süt Tuz YAPILIŞI: 1- Patatesler yıkanıp haşlanır ![]() ![]() 2- Yağ, süt ve tuz konup ateşte yağ eriyinceye kadar karıştırılır ![]() KISA BİLGİ: 1- Patates püresi en kolay sindirilen bir yemektir ![]() ![]() 2- Soyulmadan haşlanan patates, içindeki C vitamininin %94'ünü muhafaza eder ![]() 3- Patates bağırsakları, böbrekleri ve kanı temizler ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|