Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
patates, püresi, tarifi, yapılışı

Patates Püresi Tarifi ve Yapılışı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patates Püresi Tarifi ve Yapılışı



Et yemeklerinin yanına garnitür ve perhiz yemeği olarak kullanılabilir

MALZEMELER:
6-7 patates
1 kaşık yağ
1 bardak süt
Tuz

YAPILIŞI:
1- Patatesler yıkanıp haşlanır Sıcakken soyulup püre makinesinden geçirilir veya rendelenir
2- Yağ, süt ve tuz konup ateşte yağ eriyinceye kadar karıştırılır

KISA BİLGİ:
1- Patates püresi en kolay sindirilen bir yemektir Midede kalma süresi 5- 6 dakikadır
2- Soyulmadan haşlanan patates, içindeki C vitamininin %94'ünü muhafaza eder
3- Patates bağırsakları, böbrekleri ve kanı temizler Kanın asitliğini giderir Şişmanlar ve şeker hastaları için iyi bir gıdadır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.