![]() |
Patates Püresi Tarifi ve Yapılışı
Et yemeklerinin yanına garnitür ve perhiz yemeği olarak kullanılabilir
MALZEMELER: 6-7 patates 1 kaşık yağ 1 bardak süt Tuz YAPILIŞI: 1- Patatesler yıkanıp haşlanır. Sıcakken soyulup püre makinesinden geçirilir veya rendelenir. 2- Yağ, süt ve tuz konup ateşte yağ eriyinceye kadar karıştırılır. KISA BİLGİ: 1- Patates püresi en kolay sindirilen bir yemektir. Midede kalma süresi 5- 6 dakikadır. 2- Soyulmadan haşlanan patates, içindeki C vitamininin %94'ünü muhafaza eder. 3- Patates bağırsakları, böbrekleri ve kanı temizler. Kanın asitliğini giderir. Şişmanlar ve şeker hastaları için iyi bir gıdadır. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.