Açma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Açma![]() Açma: 3 tepsi (30-34 adet arası) Malzemeler:
[*] Yarım bardak Ilık süt içinde mayayı eritin asla metal bir kaşıkla karıştırmayın Maya köpürdükten sonra, diğer malzemeleride ekleyin, karıştırın [*] En son ununu koyun Yumuşak bir hamur olmalı Bolca içini sıvı yağla yağladığınız plastik kaba koyun, içinde döndürün her yanı yağlansın Üstüne de yağ sürün Bırakın mayalansın [*] İsterseniz akşamdan yoğurup dolaba koyun Sabaha kadar mayalansın hamur bozulmaz, içiniz rahat olsun Mayalanan hamurun üstüne 4-5 defa bastırın(ezmeyin) Dolapta beklettiyseniz, hamurun oda ısısına gelmesini bekleyin [*] Bu şekilde gazını çıkartmış oldunuz limon büyüklüğünde parçalar koparıp açma şeklini verin (veya kendi etrafında sarın) Üstüne yumurta+ su karışımını sürün hamur tepside ne kadar beklerse o kadar güzel olur [*] Sabah tepsiye koyup akşam pişirebilirsiniz yeni fırınlarda yoğurt fonksiyonu var Onu da kullanıbilirsiniz
|
|
|
|