sacher torte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
sacher tortemalzemeler:
[*]pudra şekeri ve tereyağını mikserde iyice çırpın, içine yumurta sarısını ekleyin [*]benmari usulü eritilmiş çikolatayı ilave edin kakao, un, vanilya ve tuzu ekleyin [*]en son yumurta beyazı ve şekeri kabartın, bunu diğer malzemeye yavasça ilave edin 24 cm fırın kalıbına koyun 180C'de 20-25 dak pişirin [*]fırından çıktıktan sonra soğuyunca üçe kesin (ben kesmedim )[*]aralarına ve kenarına ve üstüne (her yerine) ince bir tabaka halinde kayısı marmelatını sürün (özellikle kenarlarına ve üstüne çok sürmeyin, çikolata sosu dursun )sosu için:
[*]200 ml suyun yarısını ekleyin, iyice karıştırın, sonra geri kalan tüm suyu koyun (100+65) [*]tencereyi ateşe koyun, ocakta karıştırarak kaynatın, fokurdamaya başlayınca 1 dak daha bekletin ve ateşten alın [*]çikolata ve kremayı hızla karıştırarak ekleyin, soğumaya bırakın ara sıra sosunu karıştırıp havalandırın [*]soğuyunca da kekini tel ızgara üzerine koyun ve kepçeyle sosu dökün (telin altına fırın tepsisi koyunca daha rahat oluyor )
|
|
|
|