karpatka |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
karpatka![]() Malzemeler: Hamur:
Hamur: [*]Su, margarin ve toz şekeri bir kaba alıp kaynatın [*]Un ve nişastayı kaynayan karışıma bir seferde ekleyin ve oluşan hamuru 1 dakika süreyle karıştırarak pişirin Hamuru ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun [*]Mikser ile çırparak yumurtaları teker teker ekleyin ve toplam 5 dakika çırpın [*]Hamur kabartma tozunu da ilave edip 1 dakika daha çırpın [*]Hamuru krema torbasına doldurun Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dıştan içe doğru sıkarak 12 adet daire oluşturun (ortadaki boş kalacak bölüme ayrıca sıkarak koyarsanız fotoğraftaki şekli elde edebilirsiniz )[*]Önceden 200 ºC'ye ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin, sürenin sonunda fırın ayarını 150ºC'ye düşürün ve 45 dakika daha pişirin Fırından çıkartıp soğutun ve her birini enlemesine ikiye kesin![]() Dolgu: [*]Servisten önce dolgu kremalarını süt ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın [*]Meyveli sosu tarifine gore hazırlayıp soğutun [*]Kestiğiniz topların arasını dolgu kreması ve meyveli sos ile doldurun
|
|
|
|