Milföy Arası Labneli Muhallebi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföy Arası Labneli MuhallebiMilföy Arası Labneli Muhallebi Milföy Arası Labneli Muhallebi Tarifi - Milföy Arası Labneli Muhallebinin Yapılışı - Milföy Arası Labneli Muhallebi Nasıl Yapılır Malzemeler 22 adet kare milföy hamuru Muhallebi İçin 1 litre süt 1 kutu labne peyniri 3 çorba kaşığı buğday nişastası 1,5 su bardağı toz şeker 1 paket şekerli vanilin Üzeri İçin Elma(dilimlenmiş) Kivi(dilimlenmiş) 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı şeker 1 çay bardağı nane likörü Kürdan Yapılışı Önce milföy hamurlar yuvarlak bir kalıbla kesilip,fırın tepsisine dizilerek fırına verilir Pempeleşince fırından çıkartılıp soğumaya bırakılır![]() Geniş bir tencereye, şeker ve süt ilave edilerek ocağa alınır Şeker erinceye kadar kısık ateşte karıştırılır Ayrı bir yerde nişasta 1 çay baradağı sütle açılarak kaynamaya başlayan muhallebiye yavaş yavaş ilave edilir Muhallebi kıvamını alıncaya kadar pişirilir Ocaktan alıp vanilya ve labne ilave edilerek blendırdan geçirilip soğumaya bırakılır![]() Soğuyan milföy hamurlarının yarısı servis tabağına dizilir Hepsinin ortasına soğuyan muhallebi eşit şekilde konularak kalan diğer milföy hamurlarıda üzerlerine kapatılır![]() Ayrı bir tavada şeker tereyağıda eritilir Elma dilimleri ilave edilerek, karıştırılıp ocaktan alınır Elmalar ılıyınca herhangi bir meyve reçeli dökülür Milföy hamurlarının üzerine , kürdana önce kivi dilimi ardından elma dilimi geçirilrek batırılır![]() |
|
|
|