![]() |
Milföy Arası Labneli Muhallebi
Milföy Arası Labneli Muhallebi
Milföy Arası Labneli Muhallebi Tarifi - Milföy Arası Labneli Muhallebinin Yapılışı - Milföy Arası Labneli Muhallebi Nasıl Yapılır Malzemeler 22 adet kare milföy hamuru Muhallebi İçin 1 litre süt 1 kutu labne peyniri 3 çorba kaşığı buğday nişastası 1,5 su bardağı toz şeker 1 paket şekerli vanilin Üzeri İçin Elma(dilimlenmiş) Kivi(dilimlenmiş) 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı şeker 1 çay bardağı nane likörü Kürdan Yapılışı Önce milföy hamurlar yuvarlak bir kalıbla kesilip,fırın tepsisine dizilerek fırına verilir.Pempeleşince fırından çıkartılıp soğumaya bırakılır. Geniş bir tencereye, şeker ve süt ilave edilerek ocağa alınır.Şeker erinceye kadar kısık ateşte karıştırılır.Ayrı bir yerde nişasta 1 çay baradağı sütle açılarak kaynamaya başlayan muhallebiye yavaş yavaş ilave edilir.Muhallebi kıvamını alıncaya kadar pişirilir.Ocaktan alıp vanilya ve labne ilave edilerek blendırdan geçirilip soğumaya bırakılır. Soğuyan milföy hamurlarının yarısı servis tabağına dizilir.Hepsinin ortasına soğuyan muhallebi eşit şekilde konularak kalan diğer milföy hamurlarıda üzerlerine kapatılır. Ayrı bir tavada şeker tereyağıda eritilir. Elma dilimleri ilave edilerek, karıştırılıp ocaktan alınır.Elmalar ılıyınca herhangi bir meyve reçeli dökülür.Milföy hamurlarının üzerine , kürdana önce kivi dilimi ardından elma dilimi geçirilrek batırılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.