ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Milföy Arası Labneli Muhallebi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=168085)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 04:09 AM

Milföy Arası Labneli Muhallebi
 
Milföy Arası Labneli Muhallebi
Milföy Arası Labneli Muhallebi Tarifi - Milföy Arası Labneli Muhallebinin Yapılışı - Milföy Arası Labneli Muhallebi Nasıl Yapılır


Malzemeler

22 adet kare milföy hamuru

Muhallebi İçin

1 litre süt
1 kutu labne peyniri
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin

Üzeri İçin

Elma(dilimlenmiş)
Kivi(dilimlenmiş)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı nane likörü
Kürdan

Yapılışı

Önce milföy hamurlar yuvarlak bir kalıbla kesilip,fırın tepsisine dizilerek fırına verilir.Pempeleşince fırından çıkartılıp soğumaya bırakılır.
Geniş bir tencereye, şeker ve süt ilave edilerek ocağa alınır.Şeker erinceye kadar kısık ateşte karıştırılır.Ayrı bir yerde nişasta 1 çay baradağı sütle açılarak kaynamaya başlayan muhallebiye yavaş yavaş ilave edilir.Muhallebi kıvamını alıncaya kadar pişirilir.Ocaktan alıp vanilya ve labne ilave edilerek blendırdan geçirilip soğumaya bırakılır.
Soğuyan milföy hamurlarının yarısı servis tabağına dizilir.Hepsinin ortasına soğuyan muhallebi eşit şekilde konularak kalan diğer milföy hamurlarıda üzerlerine kapatılır.
Ayrı bir tavada şeker tereyağıda eritilir. Elma dilimleri ilave edilerek, karıştırılıp ocaktan alınır.Elmalar ılıyınca herhangi bir meyve reçeli dökülür.Milföy hamurlarının üzerine , kürdana önce kivi dilimi ardından elma dilimi geçirilrek batırılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.