Tavuk etlı bamya - Tavuk etlı bamya Tarifi |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk etlı bamya - Tavuk etlı bamya TarifiMalzemeler : 1 tavugun gogus kismi, suda pisirilmis, buyuk parcalar halinde dogranmis 375 gr konserve bamya, suzulmus ve yikanmis 2 yk nohut, konserve 8-10 kucuk domates, ortadan ikiye kesilmis 50 ml zeytinyag (yarisi piserken, diger yarisi pistikten sonra) 1/2 kap su 1 tk tuz Sos: 1 limon suyu 1 sarimsak, dovulmus 1 tk kuru nane Hazırlanışı : 1) Butun malzemeleri orta boy bir tencereye koyun Tencerenin kapagini kapayin, 20 dakika kadar ortanin biraz altinda isida pisirin Zeytinyagin diger yarisini uzerine dokun 2) Butun sos malzemelerini karistirin Bamyanin uzerine dokun, yavasca karisitirin Dikkat edin bamyalari ezmeyin 3) Sicak veya ilik olarak servis yapin |
|