Kremalı Turp Çorbası - Kremalı Turp Çorbası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Turp Çorbası - Kremalı Turp Çorbası TarifiKremalı Turp Çorbası - Kremalı Turp Çorbası Hazırlanışı (Créme de radis) Hazırlık : 10 dak Pişirme : 10 dak Malzemeler : (4 kişi için) 2 demet Turp (yaprakları ile) 2 tane Pırasa ½ su bardağı Krema 4 su bardağı Tavuk Suyu 2 yemek kaşığı Zeytinyağı bir kaç sap kıyılmış Maydanoz, Tuz, Karabiber Hazırlanışı : Pırasa turp ve yapraklarını yıkayıp, ince ince kıyın ve hepsini zeytinyağında hafifçe sararana kadar çevirin ![]() Üzerine sıcak tavuk suyunu ilave edin 5 dakika kadar pişirin Hepsini mikserden geçirin ve ince süzgeçte süzün![]() Tuzunu ve biberini koyup, ısıtın ve servisten önce kremayla karıştırın ![]() Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin |
|
|
|