Paskalya Çöreği- Paskalya Çöreği Tarifi |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Paskalya Çöreği- Paskalya Çöreği TarifiPaskalya Çöreği- Paskalya Çöreği Hazırlanışı Malzemeler: Hamur: 1 paket Dr Oetker Mayalı Un 125 g yumuşak margarin Yarım çay bardağı toz şeker 1 yumurta 2 çay bardağı ılık süt Üzeri için: 1 yumurta sarısı Hazırlanışı: Hamur: Un ve mayayı karıştırın Üzerine margarin, toz şeker, yumurta ve ılık sütü ekleyip kaba yapışmayacak bir hamur oluşuncaya kadar (yaklaşık 5-10 dakika) yoğurun Üzerini kapatıp oda sıcaklığında hamur hacmi 2 katına çıkıncaya kadar (yaklaşık 40-50 dakika) bekletin Süre sonunda hamuru 21 eşit parçaya ayırarak 15 cm boyunda çubuk şeklinde uzatın 3 parça kullanarak saç örgüsü şeklinde gevşek örün Fırın tepsisine dizin ve üzerini örterek 30 dakika bekletin Yumurta sarısı sürün ve pişirin Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 20-30 dakika Fırından çıkarınca üzerini kapatın Sıcak veya soğuk servis yapın |
|