![]() |
Paskalya Çöreği- Paskalya Çöreği Tarifi
Paskalya Çöreği- Paskalya Çöreği Hazırlanışı
Malzemeler: Hamur: 1 paket Dr. Oetker Mayalı Un 125 g yumuşak margarin Yarım çay bardağı toz şeker 1 yumurta 2 çay bardağı ılık süt Üzeri için: 1 yumurta sarısı Hazırlanışı: Hamur: Un ve mayayı karıştırın. Üzerine margarin, toz şeker, yumurta ve ılık sütü ekleyip kaba yapışmayacak bir hamur oluşuncaya kadar (yaklaşık 5-10 dakika) yoğurun. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında hamur hacmi 2 katına çıkıncaya kadar (yaklaşık 40-50 dakika) bekletin. Süre sonunda hamuru 21 eşit parçaya ayırarak 15 cm boyunda çubuk şeklinde uzatın. 3 parça kullanarak saç örgüsü şeklinde gevşek örün. Fırın tepsisine dizin ve üzerini örterek 30 dakika bekletin. Yumurta sarısı sürün ve pişirin. Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 20-30 dakika Fırından çıkarınca üzerini kapatın. Sıcak veya soğuk servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.