Erikli Turta - Erikli Turta Tarifi |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Erikli Turta - Erikli Turta TarifiErikli Turta - Erikli Turta Tarifi Malzemeler: Hamur: 1 paket DrOetker Tart Un 1 yumurta 125 g margarin 3 yemek kaşığı su Üzeri için: 250 g mürdüm eriği 2 yemek kaşığı galeta unu 2 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı fındık kırığı 1 tatlı kaşığı tarçın 25 g tereyağı Hazırlanışı: Hamur: Tart unu yumurta, margarin ve su ile çırpın 26 cm çapındaki yağlanmış kalıba yayın Erikleri ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkardıktan sonra, iç kısımları üste gelecek şekilde hamurun üzerine dizin Üzerine sırasıyla galeta unu, şeker, fındık kırığı ve tarçını serpin Tereyağını küçük parçalar halinde tartın üzerine paylaştırın ve pişirin Elektrikli Mini Fırın: 150°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 150°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 45-55 dakika |
|