Havuçlu Tart , Havuçlu Tart Tarifi |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu Tart , Havuçlu Tart TarifiHavuçlu Tart Malzemeler: Üst malzeme: 6-7 adet orta boy havuç 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı ceviz içi 1 çay kaşığı tarçın Hamur: 1 paket Dr Oetker Tart Un 1 yumurta 50 g margarin Hazırlanışı: Üst malzeme: Havuçları soyup rendeleyin Şeker ile birlikte ocakta karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin Ocaktan alınca ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın Hamur: Tart un karışımını yumurta ve margarin ile yoğurun Hamurun yarısını 26 cm çapındaki yağlanmış tepsinin zeminine yayın Kalan hamurun yarısını kalıbın kenarlarına bastırarak 2 cm yüksekliğinde kenar oluşturun Havuçlu iç malzemeyi yayın Kalan hamuru 2-3 mm kalınlığında açıp ince şeritler kesin Tartın üzerine sepet şeklinde dizin ve pişirin Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 25 dakika |
|