![]() |
Havuçlu Tart , Havuçlu Tart Tarifi
Havuçlu Tart
Malzemeler: Üst malzeme: 6-7 adet orta boy havuç 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı ceviz içi 1 çay kaşığı tarçın Hamur: 1 paket Dr. Oetker Tart Un 1 yumurta 50 g margarin Hazırlanışı: Üst malzeme: Havuçları soyup rendeleyin. Şeker ile birlikte ocakta karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alınca ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın. Hamur: Tart un karışımını yumurta ve margarin ile yoğurun. Hamurun yarısını 26 cm çapındaki yağlanmış tepsinin zeminine yayın. Kalan hamurun yarısını kalıbın kenarlarına bastırarak 2 cm yüksekliğinde kenar oluşturun. Havuçlu iç malzemeyi yayın. Kalan hamuru 2-3 mm kalınlığında açıp ince şeritler kesin. Tartın üzerine sepet şeklinde dizin ve pişirin. Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 25 dakika |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.