NARENCİYE PELTESİ - NARENCİYE PELTESİ Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
NARENCİYE PELTESİ - NARENCİYE PELTESİ TarifiNARENCİYE PELTESİ - NARENCİYE PELTESİ Tarifi Malzemeler : (4 kişi için) 2 su bardağı Portakal Suyu 1 su bardağı Greyfurt Suyu ½ Limonun Suyu 4 yemek Kaşığı Nişasta ¾ su bardağı Toz Şeker 1 su bardağı Su 1 yemek kaşığı Portakal Kabuğu Rendesi Hazırlanışı : Portakal, greyfurt ve limonu narenciye sıkacağıyla sıkın 3 yemek kaşığı nişastayı, 1 su bardağı suda eritin Meyve suyunun içinde şekeri eritin, portakal kabuğu rendesini ekleyin ve kısık ateşte kaynatmaya başlayın Nişastalı suyu yavaş yavaş, şekerli meyve suyuna ilave edin ve devamlı karıştırın Pelteniz 5-7 dakika kaynadıktan sonra, koyulaşınca kaselere boşaltın Soğuk Servis Yapınız
|
|
|
|