![]() |
NARENCİYE PELTESİ - NARENCİYE PELTESİ Tarifi
NARENCİYE PELTESİ - NARENCİYE PELTESİ Tarifi
Malzemeler : (4 kişi için) 2 su bardağı Portakal Suyu 1 su bardağı Greyfurt Suyu ½ Limonun Suyu 4 yemek Kaşığı Nişasta ¾ su bardağı Toz Şeker 1 su bardağı Su 1 yemek kaşığı Portakal Kabuğu Rendesi Hazırlanışı : Portakal, greyfurt ve limonu narenciye sıkacağıyla sıkın. 3 yemek kaşığı nişastayı, 1 su bardağı suda eritin. Meyve suyunun içinde şekeri eritin, portakal kabuğu rendesini ekleyin ve kısık ateşte kaynatmaya başlayın. Nişastalı suyu yavaş yavaş, şekerli meyve suyuna ilave edin ve devamlı karıştırın. Pelteniz 5-7 dakika kaynadıktan sonra, koyulaşınca kaselere boşaltın. Soğuk Servis Yapınız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.