Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, patlıcan, sarımsaklı, yoğurtlu

Sarımsaklı Yoğurtlu Patlıcan Kebabı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarımsaklı Yoğurtlu Patlıcan Kebabı



Malzemeler

4 adet bostan patlıcan
300 gr dana kyma
1 adet soğan
3-4 adet sivri biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1,5 su bardağı su
Tuz, karabiber, pul biber
Yoğurt
Sarımsak
Yapılışı

Öncelikle patlıcanları alaca soyun ve 2 cm kalınlığında enine dilimleyin Acısının çıkması için patlıcanları 1 saat tuzlu suda bekletin Suyunu süzdürüp kızgın yağda pembeleşene kadar kızartın
Bir tencerede kıymayı güzlece kavurun Karabiberi ve pul biberi de ekleyin ve karıştırın İyice kavrulan kıymanın üzerine blenderdan geçirilmiş soğanları ekleyin, soğanlar ölünce ince doğranmış biberleri, onlar da kavrulunca kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri ve tuzu ekleyip kavurun
Kızarmış patlıcanları fırın tepsisine dizin Üzerlerine kıymalı harcı paylaştırın 1 yemek kaşığı kadar salçayı 1,5 su bardağı kaynar suda açıp patlıcanların üzerine gezdirin Fırında 200 derecede pişirin
Patlıcanları üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış biberle servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.