![]() |
Sarımsaklı Yoğurtlu Patlıcan Kebabı
Malzemeler
4 adet bostan patlıcan 300 gr. dana kyma 1 adet soğan 3-4 adet sivri biber 2 adet domates 1 yemek kaşığı salça 1,5 su bardağı su Tuz, karabiber, pul biber Yoğurt Sarımsak Yapılışı Öncelikle patlıcanları alaca soyun ve 2 cm. kalınlığında enine dilimleyin. Acısının çıkması için patlıcanları 1 saat tuzlu suda bekletin. Suyunu süzdürüp kızgın yağda pembeleşene kadar kızartın. Bir tencerede kıymayı güzlece kavurun. Karabiberi ve pul biberi de ekleyin ve karıştırın. İyice kavrulan kıymanın üzerine blenderdan geçirilmiş soğanları ekleyin, soğanlar ölünce ince doğranmış biberleri, onlar da kavrulunca kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri ve tuzu ekleyip kavurun. Kızarmış patlıcanları fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kıymalı harcı paylaştırın. 1 yemek kaşığı kadar salçayı 1,5 su bardağı kaynar suda açıp patlıcanların üzerine gezdirin. Fırında 200 derecede pişirin. Patlıcanları üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış biberle servis edin |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.