Kıtırlı Muzlu Muffin |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıtırlı Muzlu MuffinMalzemeler: 2 adet olgun muz1 yumurta1/2 su bardağı tozşeker1/3 su bardağı süt1/3 su bardağı sıvıyağ1+1/3 su bardağı un1/2 paket vanilya1 paket kabartma tozu1/2 su bardağı iri kıyılmış fındık veya ceviz1 çay kaşığı tarçın Kıtır Üst için: 1 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı un1 çay kaşığı tarçın3 yemek kaşığı kahverengi şeker Yapılışı:[*]Büyük bir kapta un, kabartma tozu, vanilya, tarçını birlikte eleyin [*]İri kıyılmış ceviz veya fındık ile karıştırın[*]Orta boy başka bir kabın içinde muzları çatalla olabildiğince ezin[*]Yumurta, sıvıyağ, süt ve şekeri ilave edip kaşıkla karıştırın[*]Elediğiniz unlu karışımın ortasını açıp sıvı malzemeyi içine dökün[*]Yavaş hareketlerle çok fazla karıştırmadan un ıslanarak birleşek hale gelene kadar karıştırıp bırakın (Muffin tariflerinde çok fazla karıştırmak kekininizin yapısını bozar)[*]Katı yağla yağlanıp unlanmış 12lik muffin kalıbınıza paylaştırın[*]Kıtır üst malzemesinin hepsini karıştırın Ufalanmış ekmek görünümünde olacaktır Muffin hamurunun üzerine paylaştırın[*]Önceden ısıtılmış 170C dereceli fırında kızarana kadar pişirin Kürdanı batırdığınızda temiz çıkıyorsa alıp 10 dakika tezgahta ılındıktan sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın |
|